Πολιτική ποιότητας

Διαχείριση παραπόνων και ενστάσεων ΜΦ

Κανονισμός λειτουργίας ακαδημαϊκού συμβούλου

Το ΠΜΣ “Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και στις Επιστήμες Υγείας” λειτουργεί στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ από το 1998. Ο αριθμός των αποφοίτων είναι 503 μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες (Απρίλιος  2022), οι οποίοι στελεχώνουν ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και προάγουν τη σύγχρονη ιατρική τεχνολογία αιχμής. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες εκπαιδεύονται σε νέες ερευνητικές μεθόδους, μέσα από τη χρήση ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών και βάσεων δεδομένων. Εξειδικεύονται στο σχεδιασμό, εκπόνηση, συγγραφή και αξιολόγηση ερευνητικών μελετών με στόχο τη διασύνδεση της κλινικής με τη βασική ιατρική έρευνα.

Το ΠΜΣ έχει 2 κατευθύνσεις:

  • Ειδίκευση “Βασικής Ιατρικής Έρευνας
  • Ειδίκευση “Κλινικής Ιατρικής Έρευνας

Η ειδίκευση ορίζεται από τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του υποψηφίου και όχι αναγκαστικά από την ειδικότητα του. Η επιλογή κατεύθυνσης αποτελεί σημαντική απόφαση του μεταπτυχιακού φοιτητή γιατί καθορίζει τόσο το Πρόγραμμα Σπουδών που θα ακολουθήσει, όσο και το αντικείμενο και τον επιβλέποντα της διπλωματικής εργασίας που θα εκπονήσει.


Η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΜΣ “Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και στις Επιστήμες Υγείας” αποτελείται από πέντε (5) μέλη:

Διευθυντής
Κωνσταντίνος Χαϊτογλου
Αν. Καθηγητής Βιολογικής Χημείας Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ
Μέλη

Anna-Bettina Haidich
Associate Professor in Hygiene-Medical Statistics, Department of Medicine, Faculty of Health Sciences, AUTH

Γραμματεία

Σμαράγδα Ι. Αρβανιτίδου
Γραμματεία ΠΜΣ “Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και στις Επιστήμες Υγείας”


Διδάσκοντες

ΦΕΚ Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και στις Επιστήμες Υγείας  (PDF)